Horeca, Recreatie en Toerisme nieuwsOverig

Wat is een plukboeket en waar bestel ik het?

Wat is nou eigenlijk een plukboeket en hoe bestel je het? Jet ziet het vaak voorbij komen in de winkels en het is helemaal het nu! Het plukboeket valt onder de categorie doe-het-zelf , oftewel een DIY.

Wat is een plukboeket?

Een plukboeket is een bos met bloemen die zelf geplukt zijn. Eigenlijk zoals de naam het al zegt. Het wordt ook wel een hoog-laag boeket genoemd. Dit komt, omdat het een boeket een boeket is met bloemen van verschillende hoogtes. Dat maakt het aantrekkelijk. In dit boeket zit ook minder bladgroen dan in andere boeketten. 

Betekent dit gelijk dat de boeketten zelf geplukt zijn? Ja! Je kunt ze zelf plukken als je een mooie tuin hebt. Ook zijn ze beschikbaar bij de bloemist. Bij verschillende online webshops van bloemisten is het ook mogelijk om dit te bestellen. Bij Flowerpower kun je deze bloemen bestellen.

Plukboeketten worden vaak vergeleken met veldboeketten en wildboeketten. Er is ook geen verschil tussen de drie, maar wel tussen de benamingen. De bloemen zijn geplukt in het wild of in het wild. Het is dus maar net hoe je het wil noemen. 

Zelf een plukboeket maken

Hiervoor heb je geduld nodig en een beetje skills voor de verzorging. Voor een pluktuin is geduld ook heel belangrijk. De bloemen groeien niet sneller! Bepaal van tevoren wat voor plukboeket je wil maken. wil je een kleurrijk boeket of toch een rustig boeket met maar een kleur. Het is aan jezelf hoe je het maakt. Vervolgens pluk je een paar bloemen die centraal zullen staan in het boeket. Deze bloemen zullen de eerste blik krijgen van de mensen, want deze vallen het meest op. Hierna pluk je wat fijnere bloemen. Deze bloemen maken het boeket, het boeket. Hoe meer verschillende bloemen hoe leuker!

Welke bloemen moeten er nou echt in het boeket? De bloemen die dus centraal zijn moeten de mooiste en opvallendste bloemen zijn. Denk aan pioenrozen en tulpen. Pioenrozen zijn prachtig en opvallend en hebben ook een mooie betekenis. De betekenis verschilt per kleur.

Tulpen stelen de show in jouw boeket. Dat is juist wat je wil. Een mooi centraal midden en fijne bloemen eromheen die het tot een boeket maken. 

De prijzen van het plukboeket kan erg verschillen. Vaak ligt het wel gewoon tussen de 15 en 35 euro. Het ligt er natuurlijk aan welke bloemen soort je in het boeket wil en aan de grote van het boeket.

Pluktuin maken

Wil jij zelf je pluk boeketten maken en is dat je hobby? Dan kun je eraan denken een eigen pluktuin te zaaien. Hoe doe je dit? Dat wordt hier even kort uitgelegd! Als eerst kies je en stuk grond waar de pluktuin wordt aangelegd. Let er op dat deze grond wel 40 cm diep moet worden en hou ook rekening met een plek waar genoeg zonlicht op valt. Bedenk hierna welke bloemen je in je tuin wil hebben. Zorg ervoor dat de kleuren van de verschillende bloemen wel bij elkaar passen in een boeket. Als de keuzes gemaakt zijn is het tijd om te beginnen met het zaaien van de bloemen. Heb geduld en zie de mooiste bloemen verschijnen! 

Een plukboeket is dus makkelijk zelf te maken en een makkelijke term. Een bos bloemen uit een pluktuin. Het plukboeket is online te bestellen bij verschillende bloemisten en ook te halen in de bloemen winkels.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button