Mens en samenleving nieuws

Vrienden bestaan niet

In deze mooie informatieve nieuwsblog kun je meer te weten komen over het volgende onderwerp: Nieuws over: Vrienden bestaan niet. Inclusief een mooie Youtubefilm. Bron: Life Noggin

Hoe weet je of een vriend nep is of niet? Het is niet altijd gemakkelijk om de borden te herkennen. Sommige giftige mensen zijn zo subtiel in hun gedrag dat het maanden of zelfs jaren kan duren voordat je je realiseert dat ze niet echt zijn. In deze gids leer je de waarschuwingssignalen van een nepvriend. Echte vrienden versus nepvrienden – soms is het moeilijk om het verschil te zien. Goede metgezellen zijn moeilijk te vinden. Iemand lijkt misschien een vriend, maar is een bedrieger. Maar hoe bepaal je het verschil tussen de twee? Het is niet zo ingewikkeld. Het enige wat je hoeft te doen is kijken hoe ze handelen. De ware bedoelingen van een persoon zullen geleidelijk aan naar boven komen. Hoe eerder je een nepvriend identificeert, hoe minder liefdesverdriet je zult ervaren. Als je het eenmaal doorhebt, kun je deze ‘buddy’ helemaal uit je leven bannen.

Hoe voorkom je nepvrienden?

Wanneer je iemand leert kennen, let dan goed op wat ze zeggen, wat ze doen en hoe ze je laten voelen. Echte vrienden zijn consistent en eerlijk. Negeer waarschuwingssignalen zoals liegen, constant klagen en roddelen niet. Als je al vroeg rode vlaggen opmerkt, heroverweeg dan de vriendschap. Als dit een terugkerend patroon in je leven is, zou je dingen kunnen zeggen of doen die impliceren dat je superieur bent aan de mensen om je heen. Dit soort gedrag kan bij anderen competitieve gevoelens of jaloezie opwekken. Als iemand steun nodig heeft, bied je dan empathie aan, of praat je vooral over je prestaties? Echte vriendschappen zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen, openheid en genegenheid. Als een vriend meer neemt dan hij geeft of je een slecht gevoel over jezelf geeft, is het misschien tijd om de vriendschap te beëindigen. Je moet ook overwegen of je je vriend kunt respecteren. Zo niet, dan is het waarschijnlijk het beste om verder te gaan.

Echte vrienden vinden tijd, nepvrienden bieden excuses

Dit betekent niet dat ze elke keer dat je wilt met je moeten praten of rondhangen. Het betekent gewoon dat op momenten dat het er echt toe doet, echte vrienden er alles aan zullen doen om tijd voor je vrij te maken of kansen te creëren om gewoon quality time met je door te brengen. Aan de andere kant zullen nepvrienden klaar staan met een lange lijst van excuses om alle ontberingen of slechte tijden waarmee je te maken kunt krijgen te ontwijken, en ze zullen pas weer naar boven komen als de zaken weer stabiel worden.

Meer van dit soort blogs? Bezoek onze website voor nog meer artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button