Overig

Je etalage promoten doe je zo:

Vrijwel elke winkel in Nederland heeft te maken met een winkelruit, waarin een etalage zit verwerkt. Toch wordt dit door mening winkelier wel eens onderschat, wat voor waarde het eigenlijk heeft als promotietool binnen de detailhandel. Het zit, dan ook niet voor niets in de marketingmix. Je etalage promoten, is iets wat je zeker moet blijven doen ten alle tijden zelfs. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? En waarom is het zó belangrijk? En zijn er nog dingen om rekening mee te houden?

In dit artikel gaan wij je daar helemaal wegwijs in proberen te maken.

Hieronder lees je er meer over:

Etalage promoten? Hierom is promotie essentieel voor je winkel

Je etalage promoten, is allemaal leuk en aardig, maar voordat je de waarde ervan inziet. Dien je eerst nog iets meer te weten, over de kracht van promotie en waarom het essentieel is voor de kledingwinkels, slagers, bakkers, etc. Simpelweg, is het een visitekaartje van je winkel. Promotie kan fysiek plaatsvinden d.m.v. flyers, maar je kunt het ook helemaal digitaliseren. Het is vooral bedoeld om jouw naamsbekendheid te vergroten, zodat mensen je écht gaan herkennen.

En als de herkenning, dan ook nog eens gekoppeld kan worden aan een positieve ervaring. Dan heb je de mensen binnengehaald en zullen ze, ook sneller terugkomen en wie weet zelfs jouw bakkerij wel promoten aan hun eigenkring, waardoor je wellicht weer extra-klanten erbij hebt gewonnen. Zonder, dat je er eigenlijk veel moeite in hebt hoeven steken. 

Zelfs de winkeltasjes zijn, dus eigenlijk ook promotie materiaal met als doel: om de klanten van gemak te voorzien in het geval van meerdere aankopen. Maar doordat jouw Bedrijfsnaam, logo, huisstijl er op is terug te vinden. Dan ben je namelijk nog steeds bezig met het begrip: promotie. 

En promotiemateriaal, is tegenwoordig zelfs milieuvriendelijk aan te vragen, dus mocht je daar interesse in hebben, dan is dat bijvoorbeeld: ook mogelijk voor raamstickers

Etalage promoten? Om deze redenen kies je voor stickers

Je etalage promoten begint vaak bij heuse: etalagestickers, want dit is vaak één van de eerste dingen, die mensen zien en lezen op het moment, dat ze ‘toevallig’ langs jouw winkel heenlopen. Denk daarom goed na, over wat je precies wilt communiceren? Is er een sale actie, waar je mensen graag op wilt attenderen? Dan is dit helemaal geen idee, maar dit kun je ook doen met je winkellogo, naam, etc. Dat mensen écht gelijk kunnen zien, dat het om jouw bakkerij en geen enkele andere ter wereld.

Je etalage promoten begint, daarom echt met stickers, want toch lezen mensen het vaak deels-onbewust, waar toch iets van blijft hangen. Misschien gaat er weer een lampje branden, zodra ze de geur van versgebakken brood ruiken. 

En wie weet komen ze daarom zelfs nog terug naar jouw zaak!  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button