Nieuws, Communicatie en Media nieuws

Hoe voorkom je cybercriminaliteit?

Cybercriminaliteit is het onderwerp van de laatste 5 jaar. Want het komt steeds vaker in steeds grotere hoeveelheden voor. Met bijzonder vervelende gevolgen van dien. In onze blog van vandaag gaan wij het hebben over hoe jij cybercriminaliteit kan voorkomen.

Beveilig je website goed

We beginnen bij het begin. Zorg dat je website goed onderhouden wordt. WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS-systeem. Dat is aantrekkelijk voor hackers, want als ze eenmaal weten hoe ze je site moeten hacken dan zijn de stappen die ze moeten uitvoeren hetzelfde. Doormiddel van een WordPress onderhoudspakket zorg je ervoor dat je website niet interessant is om te hacken door de complexiteit. Daarnaast blijft je website snel en worden verdere problemen voorkomen.

Daarnaast voorkom je onnodige boetes als er gevoelige informatie wordt uitgelekt van je klanten aan de buitenwereld. Nederland heeft hier verschillende wetten voor. Denk aan de AVG-wet of de autoriteit persoonsgegevens (ap). Zij kunnen en mogen boetes uitdelen als er slordig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Daar valt nalatig onderhoud van je website ook onder.

Verzekeren tegen cybercriminaliteit

Verzekeren tegen cybercriminaliteit kan dat? Ja! Het is behoorlijk nieuw, maar het kan. Verzekeraars moeten meegaan met de tijd en cybercriminaliteit valt daaronder. Al helemaal doordat in de periode van COVID-19 we veelvoudig moesten thuiswerken en hackers massaal toe sloegen is de verzekering in sneltrein vaart ontstaan.

Maar wat houdt het in. De verzekering is niet zo plat als dat het er staat. Het betekent niet dat als je gehackt wordt dat de verzekering zorgt dat alles weer ongedaan wordt. Nee de verzekering houdt in dat dergelijke onderzoeken om te kijken waar de lek vandaan komt wordt vergoed. Eveneens krijg je cursussen hoe jij het in de toekomst kan voorkomen. De kosten die jij moet maken om de schade te herstellen worden door de verzekering dan vergoed. Al hoe wel dit in een heel vroeg stadium zit verwachten wij dat deze verzekering een zekere meerwaarde gaat krijgen in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button