Gezondheidszorg en welzijnszorg nieuws

Eerste hulp bij doorkomende tandjes bij je baby

Doorkomende tandjes bij je baby zorgen voor de nodige onrust. Het is een belangrijke fase in de ontwikkeling van je kind. Het is daarbij dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het jouw kindje zo gemakkelijk als mogelijk maakt om hier doorheen te komen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je voor een goede bijtring moet zorgen. Daarmee kan je het kleine leed voor je kindje alvast verzachten. Daarnaast is het goed om ook andere zaken te verzorgen zodat je de eerste hulp kan bieden.

Kou is goed

Als het gaat om doorkomende tandjes, dan is het vooral zaak om de pijn wat te verzachten. Kou helpt daarbij goed. Dat is dan ook een belangrijke functie die de ring heeft. Dat is echter niet het enige. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld met een koud washandje te werken. Als je de juiste ring nog niet gekocht hebt, dan kan dit een goede oplossing zijn tot die tijd. Het helpt om het allemaal wat te verzachten en geeft je kindje daardoor ook wat rust. Daar is het jou als ouder natuurlijk wel ook om te doen.

Voorzichtig met pijnstillers

Het is wel slim om bij doorkomende tandjes niet direct in de reflex van pijnstillers te schieten. Hoewel een paracetamol best kan helpen, is het wel slim om hier gereserveerd in te zijn. Bekijk of het ook zonder kan. Wanneer het echt niet te doen is en je baby heel veel last hebt, dan kan je er heel voorzichtig mee werken. Is dit echter niet nodig, dan is het goed om dat dus ook gewoon niet te doen. Weeg dit dus vooral ook goed af als ouder en begin er niet direct mee.

Een vorm van eerste hulp bij doorkomende tandjes die vaak vergeten wordt, is die van het bereiden van de voeding van je baby. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog te maken. Wanneer het eten te warm is, dan heeft het kind daar meer last van. Dat wil je natuurlijk wel voorkomen. Door het allemaal wat minder warm te maken, kan je dus goed voor je kind zorgen in deze lastige tijd. Het is belangrijk om daar goed op te letten.

Extra veel liefde

Tot slot is het ook belangrijk dat je even extra lief voor je kindje bent. Wanneer je de tijd van de doorkomende tandjes doormaakt, is het een goed idee om even nog meer liefde en aandacht aan je kind te schenken. Het is bewezen dat kinderen hier extra gevoelig voor kunnen zijn en dat dit daadwerkelijk een verzachtende werking heeft bij pijnen. Dat is dus wel heel belangrijk om te doen. Je kan er bovendien ook nog eens heel veel mee bereiken. Dat maakt het nog belangrijker om dit middel in te zetten.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button